08 590 346 00

Håkan Emilsson har i anmälan om ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning anmält att han önskar överlåta sin verksamhet inom specialiteten allmänmedicin. Därför publiceras denna ansökningsinbjudan avseende överlåtelse av mottagningsverksamheten och möjlighet att tilldelas samverkansavtal med Region Stockholm.

Läkare och fysioterapeuter verksamma enligt LOL och LOF har möjlighet att överlåta sin verksamhet till en annan vårdgivare. Det kallas "förfarande om ersättningsetablering". Ansökningsprocessen är ingen regelrätt upphandling, men proceduren är ungefär densamma.

Läkare - Verksamhet inom specialiteten allmänmedicin HSN 2019-1138

Säljare: Håkan Emilsson
Annonseringsperiod: t.o.m 2020-01-13

Vad är en etableringsrätt (Nationella taxan eller Läkarvårdsersättning enligt lag)? Det är ett privat avtal som läkaren har med sitt landsting. Avtalet bestäms av en lag: Lag om läkarvårdsersättning

Före lagens tillkomst fick läkaren sin ersättning från Försäkringskassan – Därför hör man fortfarande uttrycket ”läkaren är ansluten till Försäkringskassan” Numera ersätts man från Landstinget. Landstingen delar inte ut nya etableringar men däremot kan man överlåta dem. (Med vissa undantag) Vad är skillnaden mot att arbeta på en vårdcentral?

Du är din egen chef. Du arbetar helt självständigt. Det är i princip samma patientklientel och sjukdomspanorama. I praktiken kan du välja bort en del patienter… Patientavgiften är samma och frikort gäller. De ekonomiska villkoren innebär att man får en fast summa för varje läkarbesök, med ett tillägg vid vissa åtgärder såsom 24-tim blodtrycksmätning, allergiutredning, spirometri. Landstinget tar hela kostnaden för röntgen mm. Man betalar för (eller utför själv) provtagning, analys av enklare slag t ex Hb, B-glukos, SR, CRP, urinsticka. Övrigt labbanalyser betalas i sin helhet av landstinget.

Du får ta in vikarie vid semester el sjukdom etc.

Ersättningen för ett vanligt besök är år 2020 totalt 860 kr/besök, 169 kr för telefonrecept och 285 kr för besök hos sköterskan. Det finns tak för ersättningen: om du når upp till 2 731 000 kr på kalenderåret minskar ersättningen per patient eftersom du anses ha fått ihop till dina fasta kostnader.

En gång per år får du påminnelse att gå in på en webb-sida och fylla i en enkät om din verksamhet – det tar ungefär en kvart. Inga andra administrativa pålagor utöver det ekonomiska som sköts via journalprogrammets kvittomodul.

Optimuskliniken ligger i Upplands Väsby och mottagningen startades 1974.

För mer info om etableringsrätt kontakta Dr. Bo Liu, 070-393 668 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

.

Välkomna till

    

Väsbyhälsan grundades 1973. Under de senaste 20 åren har vi med Optimuskliniken utvecklats till ett mini-läkarhus.

hot clinic

Vi erbjuder friskvård, sjukvård, företagshälsovård och vaccination. Vi som jobbar på kliniken är leg. läkare, allmänläkare, hudläkare, sjuksköterska, undersköterska, fotvårdare och sjukgymnast. Vi har även flygmedicin, trafikmedicin, beteendevetare och arbetsmiljöingenjör. Det viktiga för oss är att patienter och andra kunder känner sig välkomna och inte har långa väntetider i telefon eller till komma på mottagningen.

Välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post. Om du behöver boka tid ringer du på vår telefontid. Har du frågor om anslutning till företagshälsovård kontakta Dr Bo Liu.

Har du medarbetare på flera orter i Sverige? Genom oss kan du få tillgång till företagshälsovård i hela Sverige. Väsbyhälsan ingår sedan våren 2016 i ett riksomfattande nätverk av små lokala företagshälsor. Vi är alla dedikerade till det personliga bemötandet och servicen. Här är de orter vi finns på genom nätverket RiksNära FöretagsHälsor

Hitta till Oss