08 590 346 00

Läkare och fysioterapeuter verksamma enligt LOL och LOF har möjlighet att överlåta sin verksamhet till en annan vårdgivare. Det kallas "förfarande om ersättningsetablering". Ansökningsprocessen är ingen regelrätt upphandling, men proceduren är ungefär densamma.

Läkare - Verksamhet inom specialiteten allmänmedicin HSN 2018-0262

Säljare: Håkan Mörch
Verksamheten ska bedrivas i Upplands Väsby.
Annonseringsperiod: t.o.m 2018-07-03

Vad är en etableringsrätt (Nationella taxan eller Läkarvårdsersättning enligt lag)? Det är ett privat avtal som läkaren har med sitt landsting. Avtalet bestäms av en lag: Lag om läkarvårdsersättning

Före lagens tillkomst fick läkaren sin ersättning från Försäkringskassan – Därför hör man fortfarande uttrycket ”läkaren är ansluten till Försäkringskassan” Numera ersätts man från Landstinget. Landstingen delar inte ut nya etableringar men däremot kan man överlåta dem. (Med vissa undantag) Vad är skillnaden mot att arbeta på en vårdcentral?

Du är din egen chef. Du arbetar helt självständigt. Det är i princip samma patientklientel och sjukdomspanorama. I praktiken kan du välja bort en del patienter… Patientavgiften är samma och frikort gäller. De ekonomiska villkoren innebär att man får en fast summa för varje läkarbesök, med ett tillägg vid vissa åtgärder såsom 24-tim blodtrycksmätning, allergiutredning, spirometri. Landstinget tar hela kostnaden för röntgen mm. Man betalar för (eller utför själv) provtagning, analys av enklare slag t ex Hb B-glukos SR CRP urinsticka. Övigt lab betalas i sin helhet av landstinget.

Du får ta in vikarie vid semester el sjukdom etc.

Ersättningen för ett vanligt besök är år 2017 totalt 803 kr/besök, 158 kr för telefonrecept och 266 för besök hos sköterskan. Det finns tak för ersättningen: om du når upp till 2 549 000 på kalenderåret minskar ersättningen per patient eftersom du anses ha fått ihop till dina fasta kostnader.

En gång per år får du påminnelse att gå in på en webb-sida och fylla i en enkät om din verksamhet – det tar ungefär en kvart. Inga andra administrativa pålagor utöver det ekonomiska som sköts via journalprogrammets kvittomodul.

Optimuskliniken ligger i Upplands Väsby och mottagningen startades 1974.

Kontakta Håkan Mörch 073-622 6063  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Boka tid

Fyll i formulär nedan för att boka en tid hos oss. Vi ringer tillbaka inom 3 arbetsdagar för att slutföra bokning.

Välkomna till

    

Väsbyhälsan grundades 1973. Under de senaste 20 åren har vi med Optimuskliniken utvecklats till ett mini-läkarhus.

hot clinic

Vi erbjuder friskvård, sjukvård och företagshälsovård. Vi är fyra allmänläkare och en hudläkare, två sjuksköterskor, en undersköterska, en kiropraktor och två sjukgymnaster. Vi har även beteendevetare och arbetsmiljöingenjör. Det viktiga för oss är att patienter och andra kunder känner sig välkomna och inte har långa väntetider i telefon eller till komma på mottagningen. Gratis parkering.

Välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post. Om du behöver boka tid ringer du på vår telefontid. Har du frågor om anslutning till företagshälsovård kontakta Dr Christer Olsson eller Dr Bo Liu.

Har du medarbetare på flera orter i Sverige? Genom oss kan du få tillgång till företagshälsovård i hela Sverige. Väsbyhälsan ingår sedan våren 2016 i ett riksomfattande nätverk av små lokala företagshälsor. Vi är alla dedikerade till det personliga bemötandet och servicen. Här är de orter vi finns på genom nätverket RiksNära FöretagsHälsor

Information från Optimuskliniken

Anmäla dig här så får du information om Optimuskliniken.